1. ročník příměstského tábora pod názvem „ Letní šachová pohádka“ ve Středisku volného času Korunka

Zobrazit: 1. ročník příměstského tábora pod názvem „ Letní šachová pohádka“ ve Středisku volného času Korunka

Za finanční podpory Statutárního města Ostravy proběhl v termínu od 23.8. do 27.8.2021 první letní tábor pro předškolní děti ze šachových kroužků v MŠ. Přihlásilo se celkem 13 dětí.

Výukový program na táboře byl přizpůsoben věku dětí, jejich znalostem a prázdninovému režimu.

O tom, jak tento tábor probíhal, informovala Bc. Kateřina Smičková – pedagog volného času ze SVČ Korunka

„Celý týden jsme četli pohádku o šachovém království a na tu navazovaly další aktivity.
Dopolední bloky probíhaly v šachové učebně a byly prokládány pohybovou činnosti v sále. Odpolední bloky byly venku. Děti si vyzkoušely možnosti, kde všude se dají hrát šachy a co všechno jde s šachovými hrátkami propojit.

Děti měly možnost si zahrát dřevěné obří šachy na zahradě, nakreslily si šachovnice na hřišti a proměnily se samy na figurky. Ve středu proběhl celodenní výlet na Hadinku, kde si děti vyrobily šachy v lese z přírodnin a zahrály si šachové partie. V pátek byl uspořádán velký šachový turnaj o nejlepší království. A stejně jako v pohádce dostaly všechny děti diplom, medaili a dortík z královské kuchyně.

Děti odcházely domů se spoustou nových znalostí a dovedností, a to nejen v šachové hře. Získaly spoustu nových zážitků a kamarádů a již se těší na příští Letní šachovou pohádku. Takže na viděnou příští rok, zase o prázdninách.“