Workshop „Moderní postupy při tepelné přípravě masa a zeleninových příloh“
Odbor školství a sportu, oddělení školství v rámci projektu města „Fajne školní bistro“ realizoval ve dnech 3. a 4. 3. 2022 ve spolupráci s firmou Bidfood na Střední škole společného stravování, Krakovská 1095/33, Ostrava-Hrabůvka workshop o moderních postupech při tepelné přípravě masa a zeleninových příloh, včetně kalkulace pokrmů.
Workshop byl primárně určen pro zaměstnance školních jídelen mateřských a základních škol, ale zaujal rovněž ředitele škol a zástupce zřizovatelů škol. Přítomen byl ředitel Asociace školních jídelen České republiky z.s. PhDr. Karel Jahoda.
Se svými pracovními zkušenostmi se s ostatními podělila a na dotazy z oblasti naplňování spotřebního koše, vaření dietních pokrmů, vybavení školní jídelny odpovídala vedoucí školní jídelny ZŠ a MŠ Ostrčilova 10, Ostrava, p.o. Bc. Šárka Kaločová.
Účastníci byli informováni o průběhu a plánu mentoringů Davida Valíčka v rámci projektu města „Fajne školní bistro“. V závěru workshopu jsme formou dotazníku zjišťovali, o která další témata z oblasti školního stravování mají zaměstnanci školních jídelen zájem – příprava ryb a zeleninových pokrmů, porcování masa, mléčné pokrmy, vhodné pokrmy pro výdejny, ekonomické aspekty školního stravování, dietní stravování.