Identifikace a rozvoj nadání

Datum: 20. 06. 2023
Čas: 09:00 - 15:00
Místo: VŠB-TUO

Kurz je zaměřen na základní informace a definice k tématu nadání, jeho identifikaci, na testy k měření inteligence a praktické tipy, jak pracovat s nadanými dětmi ve školním prostředí:

  • Proč se starat o nadané
  • Jak se nadání identifikuje
  • Jak nadané ve škole (i mimo ni) podpořit

Lektorky:

Eva Vondráková, psycholožka s letitou praxí v pedagogicko – psychologickém poradenství. Spoluzakladatelka a předsedkyně Společnosti pro talent a nadání /STaN/, z.s., Aktivní v mezinárodních organizacích, které se zabývají problematikou mimořádně nadaných. V ČR je mimo jiné autorkou Centra pro rozvoj nadání a spoluautorkou projektu Mensa gymnázia, Koncepce vzdělávání nadaných pro MŠMT ČR (2001), spoluautorkou kapitoly o nadaných v Bílé knize (2001), členkou poroty soutěže Zlatý oříšek atd. V zájmu zlepšení praxe ve vzdělávání nadaných přednáší a publikuje v ČR i v zahraničí.

Martina Čaputová je krajskou koordinátorkou podpory nadání Národního pedagogického institutu. Spolupracuje se školami, rodiči, institucemi v kraji i s kolegy napříč republikou. Považuje za podstatné identifikovat všechny zvláštnosti nadaného žáka a specializuje se na nastavení systému podpory nadaných žáků ve školách a tyto postupy školí a konzultuje pro ostatní kolegy.

Více informací a registrace ZDE.

Na každý termín je nutné se zaregistrovat, abyste si mohli volně stáhnout metodiku a materiály.

Zároveň se, prosím, přihlaste na uvedený e-mail.

Kontaktní osoba: Hana Hanzlíková
E-mail: hana.hanzlikova@vsb.cz
Tel.: 596 993 719