Do Ostravy míří talentovaní lidé z celého světa

Zobrazit: Do Ostravy míří talentovaní lidé z celého světa

Ostrava dlouhodobě podporuje vzdělávání talentovaných lidí, kteří se podílí na rozvoji nejen města. Nejinak je tomu u akce Moonshot Young Leaders Camp, kdy město přivítá účastníky campu 16. července.

Setkání se zaměřuje na rozvoj vůdčích schopností mladých lídrů a inovátorů, pomáhá čelit výzvám udržitelného rozvoje a zlepšovat jejich komunity. Mentoři campu jsou odborníci ve svých oborech napříč různými odvětvími a účastníkům pomohou rozvíjet jejich osobní i profesní záměry, motivují je k realizaci nápadů. Zmínění mentoři také vystoupí na diskusním fóru Meltingpot v rámci festivalu Colours of Ostrava.

Zájemci se mohou těšit na diskuze s názvy „American Dream – Očima menšin, Boss Mums – Ženy v přesile, Good Money – Jak funguje světová filantropie,“ a další. Jde o druhý ročník campu, jež započal 15. července v Praze v prostorách Lobkowiczkého paláce na Pražském hradě za účasti prezidenta republiky Petra Pavla. Moonshot Young Leaders Camp se bude konat mimo jiné v Národním zemědělském muzeu až do 19. července a jeho ambasadorkou je Andrea Hoffmannová, náměstkyně primátora.