Nejvyšší ocenění ze strany MŠMT pro ředitelku SVČ Korunka, Mgr. Janu Secovou a ředitele ZŠ Zelená, PaedDr. Aleše Koutného

Zobrazit: Nejvyšší ocenění ze strany MŠMT pro ředitelku SVČ Korunka, Mgr. Janu Secovou a ředitele ZŠ Zelená, PaedDr. Aleše Koutného

Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se uděluje od roku 1997 jako nejvyšší ocenění působení v resortu školství, zpravidla jednou ročně v rámci slavnostního ceremoniálu.

Je oceněním významné pedagogické, výchovné, vědecké nebo umělecké práce, dlouhodobého a vynikajícího působení v resortu školství nebo mimořádně záslužného činu při zajišťování a zlepšování podmínek pro výchovu a vzdělávání v České republice.

Dne 12.9.2024 byly v Senátu uděleny Medaile MŠMT významným osobnostem české pedagogiky za rok 2024. Medaile, které jsou nejvyšším oceněním v oblasti vzdělávání a výchovy, předal ministr školství, mládeže a tělovýchovy Mikuláš Bek.

V letošním roce obdrželi uvedené nejvyšší ocenění dva ředitelé a pedagogové z Ostravy.
-Mgr. Jana Secová, ředitelka příspěvkové organizace města, a to Střediska volného času Korunka, které je zároveň i koordinátorem Parlamentu dětí a mládeže města Ostravy.
-PaedDr. Aleš Koutný, ředitel Základní školy Ostrava, Zelená 42, příspěvková organizace

Medaile se uděluje se ve dvou stupních a jejich udělování se řídí  Statutem Medaile Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy

a) Medaile I. stupně (stříbrná) se uděluje za dlouhodobé a vynikající působení v oblasti školství, mládeže nebo tělovýchovy nebo za mimořádně záslužný čin při zajišťování a zlepšování podmínek pro výchovu a vzdělávání v České republice.

b) Medaile II. stupně (bronzová) se uděluje za významnou pedagogickou, výchovnou, vědeckou, sportovní nebo uměleckou činnost vykonávanou v oblasti školství, mládeže nebo tělovýchovy.

Paní ředitelce i panu řediteli srdečně gratulujeme.

Slavnostní ocenění – medaile 2024
Medaile MŠMT informace
Seznam a medailonky oceněných

Zdroj: MŠMT