Spolupráce sociálních pedagogů a pracovnic se spolkem SWANKY

Zobrazit: Spolupráce sociálních pedagogů a pracovnic se spolkem SWANKY

Spolek SWANKY nabízí prožít aktivně letní prázdniny plné zábavy a nového poznání formou oblíbených příměstských kempů. Děti se za pět dní naučí bruslit na INLINE kempech, skejtovat na SKATE kempech nebo se ponoří do světa objevů, pokusů a nových technologií na HITECH či ITy kempech!

Spolek nabídl volné místa na kempech 2020 pro sociálně znevýhodněné děti a žáky, protože věří, že smysluplně trávený volný čas a vzdělávání je cesta, která může dětem otevřít další možnosti pro osobní rozvoj.

Jednalo se o HITECH kempy, které jsou vhodné pro děti od 6 – 12 let. Čeká je zde čištění vody, přírodní experimenty v laboratoři, pokusy z fyziky, základy programování offline s mini roboty a online s vizuálními programovacími jazyky. ITy kempy, které jsou vhodné pro děti od 8 – 14 let, nabízí virtuální realitu, základy programování offline, pokročilé principy programování a průlet Pythonem. SKATE kempy jsou určené pro úplné začátečníky i pokročilé ve věku od 6 – 14 let.

K naplnění volných míst na daných kempech pomohli sociální pedagogové ze ZŠ Nádražní, ZŠ Kosmonautů 13 a sociální pracovnice z RKC Chaloupka. Intenzivně komunikovali s rodiči a pěstouny dětí a žáků, pomohli s vyplněním přihlášky a děti se tak mohou těšit na aktivně prožité dny!