VIRTUÁLNÍ KONFERENCE O BUDOUCNOSTI VZDĚLÁVÁNÍ – MOONSHOT PRO UČITELE

Zobrazit: VIRTUÁLNÍ KONFERENCE O BUDOUCNOSTI VZDĚLÁVÁNÍ –  MOONSHOT PRO UČITELE
Datum: 23. 03. 2021
Čas: 09:30 - 15:50
Místo: online

Zveme Vás na virtuální konferenci o budoucnosti vzdělávání MOONSHOT PRO UČITELE.

KDY?
v úterý 23. března 2021
-dopolední blok od 9:30 hod – více informací naleznete ZDE. Dopolední blok je určen primárně pedagogům a pracovníkům ve školství; součástí dopoledního bloku bude debata o budoucnosti vzdělávání 
odpolední blok od 14:00 hod je určen pro všechny, pro které je vzdělávání důležitým tématem. Těšit se můžete nejen na experty na vzdělávání, ale i na zástupce státní správy, byznysu a neziskového sektoru. Více o odpolední části Moonshot by Aspen CE, Budoucnost vzdělávání najdete ZDE.

PROČ?
Budoucnost i konkurenceschopnost jsou pevně spjaty s kvalitou a modernizací vzdělávacích systémů.

Dopolední blok
Dopolední část bude věnována podpoře práce učitelů a ředitelů optikou pěti špičkových evropských odborníků.
Témata, která jsou na dopolední část Moonshot pro učitele připravena, jsou klíčové oblasti rozvoje vzdělávání. Hosty vybrali a debatu s nimi moderují garanti Národního pedagogického institutu ČR (NPI ČR). Debatovat se bude mimo jiné o digitalizaci ve vzdělávání, podpoře managementu škol anebo budoucnosti odborného vzdělávání v celoevropském kontextu.

PROGRAM, ŘEČNÍCI A JEJICH TÉMATA – dopolední program

  Carmel Cefai, Ph.D., FBPS 
ředitel Centre for Resilience and Socio-Emotional Health a profesor psychologie, University of Malta Vedl nespočet různých místních, národních, evropských a mezinárodních výzkumných projektů v oblasti sociálního a emočního učení, duševního zdraví ve školách, odolnosti a osobní pohody u dětí a mladistvých. Jeho příručka pro učitele RESCUR: Surfing the Waves byla přeložena do více než deseti jazyků. Na Moonshot pro učitele se bude zamýšlet, jak rozvíjet a upravovat školní kurikula.
Daniel Franc
management konzultant Posledních 13 let pracoval pro společnost Google nejprve jako externí konzultant, následně jako globální programový manažer. Vybudoval nespočet vzdělávacích komunit, např. Google Developer Groups – největší světovou komunitu zájemců o IT, či Google Educators Group, které pořádají přednášky, workshopy a další akce. Tématem jeho přednášky bude digitalizace ve vzdělávání.  
  Doc. RNDr. Juraj Vantuch, CSc.
analytik vzdělávací politiky, Štátny inštitút odborného vzdelávania  Působil jako poradce ministrů školství a jako člen různých pracovních skupin na národní a mezinárodní úrovni pro otázky politiky vzdělávání. Podílel se na přípravě zákona o odborném vzdělávání a přípravě, byl jedním z autorů strategického dokumentu „Učiace sa Slovensko“ z roku 2017. Jeho přednáška bude věnována budoucnosti odborného vzdělávání.
Mark Frazer
The Centre for Evaluation and Monitoring, Cambridge Assessment Zkušený učitel, manažer a lídr v oblasti vzdělávání. Má za sebou sedmnáctiletou praxi v oblasti vzdělávání, spolupracoval se školami a vzdělávacími organizacemi po celé Velké Británii, ale také v Abú Dhabí, Ázerbájdžánu, Číně a Dubaji. Před šesti lety se připojil ke cambridgeskému The Centre for Evaluation and Monitoring, kde vede tým Centra pro výuku a vzdělávání. Ve své přednášce představí vizi rozvoje a podpory managementu škol.  
  Leisa Randall
Hlavní školní psycholožka, Midlothian Council Vede tým pedagogických psychologů, kteří zajišťují hodnocení, intervence, konzultace, školení a výzkum s cílem zlepšit život mladých lidí. Během své více než třicetileté kariéry ve vzdělávání pracovala jako učitelka na základní škole v Anglii a Etiopii a jako pedagogická psycholožka ve Skotsku a Belgii. Tématem jejího příspěvku budou příklady dobré praxe skotské školní poradenské služby.
VÍCE O MOONSHOT PRO UČITELE

Odpolední blok
Akce pokračuje odpoledním blokem (14:00) a je určena všem, pro které je vzdělávání důležitým tématem. Těšit se můžete nejen na experty v oblasti vzdělávání, ale i na zástupce státní správy, byznysu a neziskového sektoru. Více o odpolední části Moonshot by Aspen CE, Budoucnost vzdělávání najdete ZDE.

PROGRAM, ŘEČNÍCI A JEJICH TÉMATA – odpolední program

Odpolední část Moonshot by Aspen CE  se zaměří konkrétně na dvě oblasti vzdělávání,, a to na leadership a upskilling.
LEADERSHIP – vedení lidí, téma na které v současné době nemají ředitelé škol dostatečný prostor
UPSKILLING – zvyšování kvalifikace, jehož základem je celoživotní vzdělávání.
Ve dvouhodinovém programu se představí například ministr školství Robert Plaga, profesor Kolumbijské univerzity Jan Švejnar, youtuber Karel „Kovy“ Kovář, odborná konzultantka z nadačního fondu Eduzměna Lucie Plešková, Klára Laurenčíková, speciální pedagožka pro inkluzi, nebo Ivo Jupa, ředitel Národního pedagogického institutu ČR.

VÍCE O MOONSHOT BY ASPEN, BUDOUCNOST VZDĚLÁVÁNÍ
  facebook   linkedin   youtube