Workshop „Moderní postupy při tepelné přípravě masa a zeleninových příloh“

Zobrazit: Workshop „Moderní postupy při tepelné přípravě masa a zeleninových příloh“

Odbor školství a sportu, oddělení školství v rámci projektu města „Fajne školní bistro“ realizoval ve dnech 3. a 4. 3. 2022 ve spolupráci s firmou Bidfood na Střední škole společného stravování, Krakovská 1095/33, Ostrava-Hrabůvka workshop o moderních postupech při tepelné přípravě masa a zeleninových příloh, včetně kalkulace pokrmů.

Workshop byl primárně určen pro zaměstnance školních jídelen mateřských a základních škol, ale zaujal rovněž ředitele škol a zástupce zřizovatelů škol. Přítomen byl ředitel Asociace školních jídelen České republiky z.s. PhDr. Karel Jahoda.

Se svými pracovními zkušenostmi se s ostatními podělila a na dotazy z oblasti naplňování spotřebního koše, vaření dietních pokrmů, vybavení školní jídelny odpovídala vedoucí školní jídelny ZŠ a MŠ Ostrčilova 10, Ostrava, p.o. Bc. Šárka Kaločová.

Účastníci byli informováni o průběhu a plánu mentoringů Davida Valíčka v rámci projektu města „Fajne školní bistro“. V závěru workshopu jsme formou dotazníku zjišťovali, o která další témata z oblasti školního stravování mají zaměstnanci školních jídelen zájem – příprava ryb a zeleninových pokrmů, porcování masa, mléčné pokrmy, vhodné pokrmy pro výdejny, ekonomické aspekty školního stravování, dietní stravování.

Kuřecí roláda
Hovězí líčka na zelenině s bramborovou kaší
Kuřecí roláda se slaninou a špenátem, brambory
Hovězí kulatá plec, rajská omáčka s perníkem, těstoviny
Trhané kachní stehno, červené zelí se švestkami a trhané vepřové
Tvarohové knedlíky plněné borůvkami
Prezentační kuchaři firmy Bidfood Peter Bilčík a Pavel Smékal
Účastníci workshopu
Účastníci workshopu
Firma Bidfood zajistila ukázku nabídky chlazených ryb