Pozvánka na Metodické setkání speciálních pedagogů

Zobrazit: Pozvánka na Metodické setkání speciálních pedagogů
Datum: 22. 10. 2024
Čas: 13:00 - 15:00
Místo: Magistrát města Ostravy, místo 206a

Srdečně zveme speciální pedagogy mateřských a základních škol na společné metodické setkání a sdílení jejich zkušeností a praxe pořádané v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Ostrava IV.

Lektorka: Mgr. Karolína Jarešová
Téma semináře: metoda Elkonin – adaptace pro větší kolektivy

Obsah semináře: Posluchači se aktivně seznámí s možnostmi rozvoje jazykových dovedností u dětí předškolního a mladšího školního věku ve vztahu k budoucímu čtení. Jaké dovednosti jsou klíčové pro úspěšné čtení? Proč je důležité tyto dovednosti rozvíjet a jaká je jediná vědecky ověřená metoda rozvoje fonematického uvědomování v ČR? Jaké jsou možnosti v běžné mateřské/základní škole nebo v přípravné třídě? Jak terapeuticky pracovat s dětmi na počátku školní docházky? Co se osvědčilo a na co si dát pozor – konkrétní tipy a videoukázky, přínos práce s touto metodou.

Součástí setkání bude prakticky zaměřený workshop. Vezměte si, prosím, psací potřeby a barevné fixy nebo pastelky.

Z důvodu omezené kapacity je nutná registrace. Akce je zdarma!


Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Ostrava IV (MAP ORP Ostrava IV) je spolufinancován Evropskou unií, státním rozpočtem ČR a rozpočtem statutárního města Ostravy. Registrační číslo projektu: CZ.02.02.XX/00/23_017/0008355.