Zúčastněte se setkání Platformy školních knihovníků!

Zobrazit: Zúčastněte se setkání Platformy školních knihovníků!

Staráte se ve vaší škole o knihovnu? Tak to by jste si neměli nechat ujít setkání Platformy školních knihovníků, které pořádáme v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Ostrava IV

Zveme vás na druhé ze čtyř setkání Platformy školních knihovníků, které se uskuteční 23. října od 13 hodin na Magistrátu města Ostravy. Těšit se můžete na několik inspirativních hostů, kteří se s vámi podělí o své zkušenosti a znalosti.

Hosty setkání budou:
Mgr. Pavlína Mazáčová PhDr. – odborná asistentka na katedře informačních studií a knihovnictví FF MUNI, členka Ústřední knihovnické rady
Bc. Edita Vaníčková Makosová – metodik školních knihoven
Zuzana Miksiková – Příklad dobré praxe, ZŠ Sekaniny

S paní Mazáčovou se nejprve krátce zastavíme nad aktuálním stavem čtenářské gramotnosti dětí, poté si konkrétně ukážeme, jak mohou k rozvoji gramotnosti děti přispět knihovny a spolupráci učitelů a učících knihovníků. Paní Vaníčková Makosová vám představí standardy pro činnost školní knihovny a společně budete hledat způsoby, jak se k nim v praxi přiblížit. Dále se podíváte na možnosti vzdělávání školních knihovníků (kurz Minimum pro školní knihovny a další.) Příklad dobré praxe představí paní Zuzana Miksiková ze ZŠ Sekaniny.

Počet míst je omezen, proto si své místo rezervujte včas.


Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Ostrava IV (MAP ORP Ostrava IV) je spolufinancován Evropskou unií, státním rozpočtem ČR a rozpočtem statutárního města Ostravy. Registrační číslo projektu: CZ.02.02.XX/00/23_017/0008355.