Simulované jednání Evropského parlamentu

Zobrazit: Simulované jednání Evropského parlamentu

Dne 5. června 2024 proběhla v prostorách ostravské radnice simulace jednání Evropského parlamentu. Žáci ostravských základních škol si mohli během programu, který pro ně připravilo Středisko volného času Korunka v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Ostrava IV (CZ.02.02.XX/00/23_017/0008355).

Vyzkoušet, jaké to je pracovat ve výborech, podávat pozměňovací návrhy, debatovat o svých návrzích a finálně hlasovat a usnést se na výsledku. Účastníci se tak více dozvěděli o samotném fungování Evropské unie a dostali možnost, jak lépe pochopit samotný rozhodovací proces EU. Program započal úvodním představením principů fungování EU a poté byla jednotlivým skupinám žáků přidělena členská země unie a právě její zájmy měli za úkol obhajovat. Dostali tak jedinečnou možnost vyzkoušet si, jaké to je obhajovat své stanoviska před ostatními a zároveň vést moderovanou debatu.

Fotogalerie

Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Ostrava IV je spolufinancován Evropskou unií, státním rozpočtem ČR a rozpočtem statutárního města Ostravy.

registrační číslo projektu: CZ.02.02.XX/00/23_017/0008355