Fajne školní bistro – workshop „Moderní trendy ve vaření“ – pro zaměstnance školních jídelen mateřských a základních škol
První den podzimních prázdnin se sešlo 65 zaměstnanců školních jídelen mateřských a základních škol na Střední škole společného stavování Ostrava-Hrabůvka, aby získali inspiraci a seznámili se s novými trendy ve školní gastronomii.
V rámci projektu Fajne školní bistro připravil odbor kultury a školství ve spolupráci s týmem odborníků firmy Bidfood nejen ochutnávku zeleninových a rybích pokrmů, ale i informace k chystané nové legislativě pro školní jídelny (spotřební koš) či informace o moderních úsporných gastronomických technologiích.
Firma Bidfood zajistila i ukázku prodeje čerstvých ryb prostřednictvím „fresh fish service“ přímo v chladícím vozu.
Účastníci workshopu odcházeli s recepty, technologickým postupem i cenovou kalkulací na tyto pokrmy: „nočky z vepřového masa zapečené v ratatoille zelenině“, „salát z červené řepy se zakysanou smetanou zázvorem a česnekem“, „těstoviny s mořskými plody a pestem“, „rybí miniburger“, „treska svíčková s omáčkou z červené čočky a rýží“, „restované krůtí nudličky se zeleninou a nudlemi“.