Workshop pro kuchařky školních jídelen základních škol ve Food ateliéru Davida Valíčka
10.9.2021 v 16:00 h Food ateliér, AD Landek, Ostrava-Petřkovice
Známý ostravské šéfkuchař si bude muset poradit se školním receptem poskytnutým školní jídelnou ZŠ K. Pokorného 1382, Ostrava-Poruba – „čerstvý salát mix“, připravit ho v souladu se spotřebním košem, nutričními doporučeními pro školní stravování a přitom respektovat cenu, která je stanovena finančním limitem na nákup potravin v příloze č. 2 k vyhlášce č. 107/2005 Sb. o školním stravování. Pro svůj workshop si připravil celou řadu námětů a doporučení. Na svůj gastronomický zážitek se těší kuchařky školních jídelen ostravských základních škol.
PhDr. Dagmar Kovářů z Vyšší odborné školy zdravotnické, Jeremenkova 754/2, Ostrava – Vítkovice, p.o. (partner projektu „Fajne školní bistro“) připraví hodnocení tohoto pokrmu z pohledu výživových norem.
Dalšími hosty budou Mgr. Michaela Remešová, vedoucí oddělení hygieny dětí a mladistvých Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje a Mgr. Adriana Tošková ze Střední školy společného stravování, Krakovská 1095, Ostrava-Hrabůvka (partner projektu „Fajne školní bistro“).