Seminář „Moderní kuchyně“ ve školní jídelně ZŠ A. Hrdličky 1638, O.-Poruba pro zaměstnance porubských školních jídelen mateřských a základních škol
Za přítomnosti Mgr. Martina Tomáška, Ph.D. , místostarosty městského obvodu Poruba proběhl dne 10. 11. 2021 seminář „Moderní kuchyně“, který pro pracovnice porubských školních jídelen mateřských a základních škol zorganizoval odbor školství, prevence kriminality a bezpečnosti.
Všem přítomným odpoledne zpříjemnili ve školní jídelně ZŠ A. Hrdličky 1638, O.-Poruba zástupci Bidfood Opava s.r.o., Banquet a Bonduelle – Food Service.
Své mistrovství předvedli zhotovením pokrmů: pomazánky z masa a pečené kořenové zeleniny, s Brunoise zeleninou a hráškovým pyré, sombréro rizoto s pepitkami a chedarem, trhané vepřové maso se smetanovou celerovou omáčkou, žemlové knedlíky se zeleninou, pečené zeleninové placky se sýrem, ledový salát s kukuřící, rybí guláš se zeleninovou rýží, květákový krém s restovanou bronise zeleninou, cizrnou a hlívou , dýňový toustový chléb, čočkové pepitky s karotkou, sušeným ovocem a šlehanou smetanou, carrot cake s pepitkami, trhané vepřové maso, hovězí kulatá plec, kachní stehno.
Zaměstnanci školních jídelen ocenili informace o trendech moderní kuchyně, chuť a vzhled připravených pokrmů, ale i cenovou kalkulaci, která je v rámci školního stravování limitována přílohou vyhlášky č. 107/2005 Sb. o školním stravování.